Coaching


‘Met NLP technieken begeleid ik mensen met bijvoorbeeld burn out klachten, depressie- klachten en gebrek aan energie.

Heb je geen behoefte aan therapie maar wel aan een ‘pas op de plaats’. Gun jezelf dan een stap in je persoonlijke ontwikkeling en ga op zoek naar je eigen hulpbronnen. Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de werking van NLP op je levensinstelling?

Maak dan een vrijblijvende kennismakingsafspraak en ik sta je graag te woord.’

-Jolanda


Van wens naar werkelijkheid

We leiden in deze westerse maatschappij een vol en dynamisch leven. Er is weinig tijd om jezelf te ontmoeten. Wanneer gun je jezelf een moment voor bezinning?

Ik bied je de gelegenheid om stil te staan bij jezelf en te kijken hoe het staat met de balans in je leven. Tijdens het coachingstraject wordt je je bewust van je eigen mogelijkheden. Ik stimuleer je om vanuit jezelf te leven en jouw talenten te ontwikkelen.

Vanuit gelijkwaardigheid en respect verbind ik me met de ander. Hoe haal je het beste uit jezelf? Hoe breng je je leven in balans? Wat wil je het liefste doen en wat vind je belangrijk? Hoe krijg je antwoord op thema’s in je leven? Vaak weet je zelf het antwoord al! Ik begeleid je op dit pad van persoonlijke ontwikkeling.

NLP coaching, een praktische psychologie

Neuro betekent dat ervaringen neurologische weergaven zijn van zintuiglijke waarnemingen.

Linguïstisch betekent dat je taal gebruikt om innerlijke weergaven te ordenen.

Programmeren wil zeggen dat ervaringen zijn gebaseerd op indrukken die we georganiseerd hebben in onze eigen kijk op de wereld.

In het werken vanuit de NLP gedachte krijg je inzicht in de structuur van de subjectieve ervaring. Waarom beleef jij de dingen zoals je ze beleeft?

In de oefeningen die we doen zijn associëren en dissociëren belangrijk. Hierdoor wordt je je bewust van jezelf. Bij dissociatie kijk je als het ware van een afstand naar je eigen gedrag. Bij associatie herbeleef je een situatie in geuren, kleuren, beelden en gevoelens. Deze oefeningen stellen je in staat situaties en ervaringen te analyseren en ze in een ander daglicht te plaatsen. Je leert communiceren met jezelf en je merkt dat dit werkt!

Verder kun je door NLP analyseren wat iemand tot een expert maakt. Je kan achterhalen welke innerlijke patronen ervoor zorgen dat iemand een vermogen ontwikkelt om iets goed te kunnen. Het is ook mogelijk om dit vermogen aan te leren van de ander. Uiteraard binnen jouw eigen stijl en denkpatroon.

Gewoonten en patronen in je leven zorgen er soms voor dat iets onbereikbaar lijkt. Met NLP gaan we aan het werk om je doel te bereiken. Iets wat je nu wenst, wordt even later werkelijkheid!

Veel zorgverzekeraars vergoeden persoonlijke coaching / psychosociale begeleiding onder alternatieve geneeswijzen.

We werken met en voor mensen. Soms kan er een misverstand of communicatiestoornis zijn. Mocht je een dergelijke vraag of klacht hebben, bespreek het dan eerst met mij. Via de vakvereniging ben ik aangesloten bij een geschillencommissie en voldoe ik aan de eis van de wet kwaliteit, klachten, geschillen en zorg (WKKGZ).